Omgeving B&B, bezienswaardigheden en activiteiten

Beste klanten, onze B&B bevindt zich in Oost-Vlaanderen aan de voet van de Vlaamse Ardennen. Het is een heerlijke streek om te wandelen en te fietsen. Tevens biedt onze streek enkele culturele voltreffers. Op deze pagina vindt u een aantal activiteiten die de moeite waard zijn. Wij geven u graag lokale tips over waar je iets kan gaan eten of drinken.

Voor de fietsliefhebbers

In de buurt kan je verschillende fietsroutes doen die je langs typische dorpen en mooie streken brengen. Wij denken aan de Duivenbosroute 50 km, de Molenbeekroute 42 km, de tussen pot en pint 44 km. Dit zijn maar een paar voorbeelden, meer fietsroutes vind je via fietsroute.org. De licht heuvelachtige streek is ideaal voor de mountainbikers. Een paar toffe routes zijn de groene lus en de blauwe lus vanuit Herzele.

fietsroute

Wandelen

Wandelen is misschien wel de gezondste activiteit die je kan doen. Er vertrekken heel wat wandelroutes in de nabije omgeving. We sommen er een aantal op: door de kouters 8km, door de kouters in Hillegem 8km, Het Duivenbos 10km, Sint Antelinks en het Duivenbos 10km, Sint-Lievensroute 18km, Sint-Lievensroute 24,5km, .... enz. Op de website wandelroutes.org staan er nog veel meer.

wandelroute

Bezienswaardigheden

Herzele burcht

Restaurants

Dit is een greep uit het aanbod, in Zottegem en de Zwalmstreek zijn tal van leuke adresjes om lekker te eten.

Den Entrecôte Hillegem
Taverne Rendez-vous Herzele
Volpé Italiaans Zottegem
't Schitterend Ongeluk Herzele
De kleine waarheid Burst
't Schitterend ongeluk